Brugervejledning

Tillykke med din nyindkøbte tandoorovn!

Før du går i gang, vil vi gerne dele nogle tips til, hvordan du skal vedligeholde og passe godt på den, samt hvordan du udnytter din nye tandoor bedst muligt.

VIGTIGT! Læs venligst, før tages i brug.

Første gang du bruger din tandoor, skal du sørge for, at du gradvist øger temperaturen, så den passer indvendigt i ovnen.

Dette trin er afgørende for at sikre holdbarheden af din tandoor. Det kan gøres, ved at starte med et meget lille bål, og langsomt tilføje brænde, for gradvist at øge mængden af varme inde i din tandoor.

Du vil bemærke, at nogle hårfine revner dannes under opvarmning og ved brug – dette er ganske normalt og vil ikke påvirke brugen af din tandoorovn.

Når din ovn afkøles, vil de hårfine revner næppe være mærkbar. De er afgørende for at tillade leret i din tandoor at ånde.

Tandoor Hunter
  • Jo langsommere du øger den indvendige temperatur i din tandoor under første brug, jo færre hårfine sprækker vil der udvikle sig.

  • Idet ovnens tilbehør er lavet af jern samt ovnen er forstærket med støbejerns bånd vil der opstå rust, så anvend det medfølgende overslag for at formindske rusten, det er dog ikke muligt at undgå rusten såfremt man ikke placerer den indendørs efter brug.

  • Madolie kan anvendes til at hæmme rusten, brug evt. en lille malerpensel til at påføre olien, derefter fremstår jernet som nyt.

  • Husk at vaske spyd osv. der kommer i kontakt med fødevarer inden brug.

Madlavning i din Tandoorovn

Klik på billederne, for at komme til den enkelte opskrift.

  • Først tages begge låg af, sæt dem på låg-stativet eller på jorden.

  • Åben for luftindtaget i bunden af din tandoor og læg tørt pindebrænde på toppen af risten, samt en tændblok.

  • Derefter fylder du tandooren ½ til ⅔ op med brænde afhængigt af mængden af tilberedningstid du vil bruge.

  • Din tandoor er nu klar til at blive tændt.

  • Når du er klar til at tænde din tandoor, skal du åbne for luftindtaget. Hvis din tandoor har to luftindtag, er det det nederste af de to.

  • Tænd for tændblokken fra luftindtaget eller toppen. En tændblok er meget nyttig på dette stadie.

  • Når ilden er startet, kan du læne dig tilbage og nyde varmen.

  • Kontrollér med jævne mellemrum ovnen; det tager fra 20 til 40 minutter før den er klar til brug, dette afhænger af mængden af brændsel, der er lagt i din tandoor.

  • Din tandoor er klar til brug, når træet er brændt til gløder, og der ingen sod er på ovnenes vægge. Væggene på din tandoor skal være helt hvide på dette tidspunkt.

  • Fordel gløderne jævnt – bemærk at der ikke må være flammer på dette tidspunkt.

  • Din tandoor er nu klar til brug.